Sitemap | Voorwaarden | Contact

SOFTWARE OPTIMALISATIE

Tuning Smart 451

 • Door het aanpassen van de software heeft u de volgende voordelen:

 • Meer koppel en pk's, dit resulteert in een Smart die sneller accelereerd.
 • Doordat u optimaal gebruikt maakt van het vermogen van uw auto rijdt u zuiniger, dit komt doordat de computer van de automaat sneller naar een hogere versnelling schakelt. Het extra rendement behaalt u mits u dezelfde rijstijl behoud. Maakt u continu gebruik van het extra vermogen, dan rijd u niet zuiniger
 • Een groot voordeel van tuning is dat de software in de computer die verantwoordelijk is voor het schakeltijdstip wordt aangepast. Dit betekent dat de tijd die het kost om op te schakelen wordt teruggebracht. Er is dus sprake van reductie van de schakeltijd, de auto loopt vlugger door de versnellingen.
 • De 6e versnelling is een 'over-drive'. Dit wil zeggen een versnelling om zuinig in te rijden. Zonder tuning heeft u in die versnelling weinig tot geen acceleratie mogelijkheden. Na tuning heeft u deze mogelijkheden wel, en uw behoud de zuinigheid van de Smart.
 • Na een software update door de dealer zorgen wij kostenloos voor het opnieuw laden van de software optimalisatie
 • Hiernaast staan alle modellen, door er op de klikken ziet u wat tuning voor uw auto kan betekenen.

PROCEDURE


 • 1. Het uitlezen van de Smart op foutcodes d.m.v. Star Diagnose
 • 2. Rapport opslaan orginele situatie
 • 3. Het software optimalisatie programma laden
 • 4. Testrun en opnieuw uitlezen op mogelijke foutcodes
 • 5. Met behulp van het Diagnose systeem de Smart configureren

Waarom tuning bij Smartprofi


Star Diagnose
 • De tuning bij Smartprofi wordt verzorgd door GJ Mensen Tuning, een begrip in de Tuning service. Al 10 jaar zijn we succesvol in het verzorgen van tuning voor alle typen auto's. De Smart krijgt extra aandacht bij GJ Mensen, alle werknemers bezitten zelf een Smart ForTwo. Doordat we door de jaren heen alles van Smart hebben gezien, getest en speciale projecten hebben gebouwd kunnen we ons specialist noemen op het gebied van de kleinste auto van Mercedes Benz. We bezitten een originele testkast waarmee we bijvoorbeeld cruise control, F1 stuur schakeling en automaat kunnen inleren. Ook kunnen we alle foutcodes uitlezen. Uw Smart is bij SmartProfi in goede handen. Hieronder vind u aanvullende informatie over tuning.


Aanpassen van het motormanagement


 • In de computer van een Smart zitten software instellingen (ook wel het motormanagement) deze is bij een Smart verantwoordelijk voor de turbodruk, onstekingstijdstip, inspuitingstijdstip enz. De computer ontvangt verschillende variabelen: luchtdichtheid, temperatuur, het toerental van de motor, de stand van het gaspedaal, de temperatuur van inkomende lucht, olietemperatuur, uw snelheid en nog meer variabelen. De sensoren geven de computer informatie en dat bepaalt uw vermogen, koppel, zuinigheid en acceleratie. Door de software aan te passen ondervindt u de bovenstaande voordelen.

gjmensenTegenwoordig zit in bijna alle auto's een boardcomputer of een regelapparaat, Deze boardcomputer bevat af-fabriek bepaalde standaard instellingen.Bij SmartProfi worden deze instellingen aangepast. Omdat de kwaliteit van de brandstof van land tot land kan verschillen en de motor op allerlei extreme condities voorbereid moet zijn is er een compromis gesloten. Met andere woorden: de computer bepaalt niet de optimale hoeveelheid brandstof, maar die hoeveelheid brandstof waarbij de fabrikant ervan overtuigd is dat de motor probleemloos overal ter wereld z'n rondjes kan draaien. De motoren zijn bij alle types door de fabrikant 'geknepen' om meer geld te verdienen. Motoren waarbij het verschil 25- tot 30 pk bedraagt, is het vaak de computer die dat verschil te weeg brengt, de motor is identiek. Tuning speelt hier prima op in en weet de prestaties te maximaliseren door de software aan te passen. Kortom: er valt nog flink wat te verbeteren zonder dat dit ten koste gaat van de levensduur van de auto. Over het algemeen levert tuning bij benzine motoren een vermogenswinst van circa 12% op. Bij diesel motoren zijn de verschillen vaak nog groter, circa 30%. Het verschil zal voornamelijk merkbaar zijn in het accelereren en geeft nog meer het "schop in de rug" gevoel. Een bijkomend voordeel is dat de motor soepeler zal gaan lopen. Software optimalisatie (tuning) is voor een Smart zeer geschikt. Een ander groot voordeel is dat in het algemeen een brandstofbesparing van 5 - 10% wordt bereikt.

OBD Tuning


gjmensen

Bij obd tuning wordt de originele software van de auto via de diagnose stekker uitgelezen. Deze wordt daarna door onze programmeur aangepast en wordt dan ook via de diagnose (obd) stekker terug geladen. De auto wordt dus getuned zonder dat motorkap open hoeft!. Het voordeel is dat deze manier van tuning onzichtbaar is en u dus geen problemen krijgt met fabrieksgarantie of lease maatschappij. Wanneer u bijvoorbeeld bij einde lease contract uw auto weer origineel wilt hebben, wordt de originele software door SmartProfi kostenloos geprogrammeerd.